Copiii din Budeşti, Vâlcea, printre beneficiarii programului „O masă caldă pentru fiecare elev”

Localitatea vâlceană Budeşti face parte dintr-un program pilot prin intermediul căruia elevii din toate şcolile de pe raza localităţii beneficiază în fiecare zi de o masă caldă. De altfel, programul se numeşte chiar aşa „O masă caldă pentru fiecare elev” şi deserveşte un număr de aproximativ 340 de copii în fiecare zi, în funcţie de prezenţa lor la şcoală.

Primarul localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu, este foarte încântat de acest program guvernamental şi speră ca acesta să continue şi chiar să fie extins la nivelul întregii ţări. Deşi programul a început recent, eficienţa sa se vede de la o zi la alta, copiii fiind foarte încântaţi de acest lucru şi dezvoltarea lor este una mai armonioasă. În plus, pentru copiii care provin din medii defavorizate, această masă caldă pe care o primesc la şcoală este mai mult decât bine venită.

Mâncarea servită copiilor este una diversificată, meniul schimbându-se de la o zi la alta, şi este pusă la dispoziţie şcolii în sistem de catering. Locul în care copiii mănâncă este special amenajat în acest scop, astfel că nu se ia masa în aceeaşi sală unde se ţin cursurile.

De altfel, primarul din Budeşti este foarte atent la viitorul comunităţii sale şi se asigură că elevilor din localitate nu le lipseşte nimic pentru a obţine performanţă la învăţătură. Astfel, şcolile din Budeşti sunt renovate şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi oferă elevilor aceleaşi condiţii moderne de învăţământ precum şcolile din Municipiu, aşa că părinţii nu vor mai fi nevoiţi să-şi trimită copiii în oraş pentru a putea să beneficieze de învăţământ de top.

Şi pentru că sărbătorile pascale sunt aproape, primarul Ion Vlădulescu le doreşte tuturor localnicilor un Paşte fericit şi luminos!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *