Cu un buget mai mic, Camelia Romcescu, primar Slătioara, este hotărâtă să-şi continue investiţiile în localitate.

Slătioara

În ciuda faptului că bugetul localităţii Slătioara nu este la fel de generos precum în anii anteriori, doamna primar Camelia Romcescu nu se lasă descurajată şi este hotărâtă să nu abandoneze proiectele aflate în implementare şi să continue finanţarea acestora, chiar dacă acest lucru presupune un efort mai mare.

„Bugetul de anul acesta este mai mic privind sumele defalcate pentru TVA din echilibrare cu 165 de mii de lei. S-a dat, într-adevăr, 63% din impozitul pe venit, iar din cotele defalcate s-au primit cu 90 de mii de lei mai mult. Problema este că inclusiv la repartizarea pe trimestre am întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte asistenţii personali, fiindcă ni s-a alocat mai mult în ultimul trimestru al anului, în loc să se ţină cont la cei care am avut restanţe pentru alocarea lor în primul şi al doilea trimestru. În ceea ce priveşte aprobarea bugetului acesta a fost echilibrat, cuprinzând finanţări pentru obiectivele de investiţii în continuare, respectiv dispensarul, un proiect cu bani guvernamentali, finanţat prin PNDL”, spune primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu.

Finalizarea dispensarului de la Mogeşti – una dintre priorităţile Cameliei Romcescu

Din cauza pandemiei şi a creşterii necontrolate a preţurilor la materialele de construcţii, dispensarul medical ce se construieşte la Mogeşti a avut parte de anumite întârzieri, însă chiar şi aşa primarul Camelia Romcescu este încrezătoare că va reuşi finalizarea lucrărilor privind construirea clădirii până la finalul anului în curs. Proiectul în valoare de 27 de miliarde de lei vechi este realizat prin fonduri obţinute prin programul guvernamental PNDL-2.

„În această perioadă, din cauza preţurilor care s-au majorat a fost dată Ordonanţa 95, iar noi am făcut la Ministerul Dezvoltării un act adiţional pentru reactualizarea documentaţiei. Au apărut probleme din cauza modificării indicatorilor actualizaţi la standardele la zi. După finalizarea lucrărilor privind construirea clădirii se va face licitaţie pentru achiziţionarea aparaturii medicale”, a precizat primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu.

Dispensarul ce urmează a fi construit va putea rivaliza cu succes în materie de dotări medicale cu spitalele de la nivelul judeţului. Aparatura medicală va fi una ultra-performantă, de ultimă generaţie şi oamenii care vor avea nevoie de servicii medicale vor beneficia de un tratament de cea mai bună calitate.

Sursa: impactreal.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *