Dezvoltare și impas în comuna Bujoreni: Viziunea primarului Gîngu Gheorghe

Bujoreni

Primarul Gîngu Gheorghe își continuă eforturile pentru transformarea comunei Bujoreni, încercând să echilibreze proiectele de succes cu cele blocate în birocrație. Printre realizările notabile se numără modernizarea infrastructurii de apă și gaze naturale, însă un proiect vital de extindere a canalizării rămâne stagnant, complicând planurile de dezvoltare pe termen lung ale localității.

În timp ce Bujoreni s-a bucurat de introducerea unui sistem complet de alimentare cu apă și extinderea celui de gaze, un alt proiect esențial pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor săi întâmpină dificultăți. Extinderea rețelei de canalizare, o necesitate pentru a susține dezvoltarea economică, este blocată. Inițial, această extindere de 30 de kilometri a rețelei de canalizare făcea parte dintr-un plan județean mai amplu, destinat să îmbunătățească infrastructura în 36 de localități.

Cu toate acestea, după un deceniu de așteptări, proiectul a fost exclus din planurile județene anul trecut, din cauza nerespectării criteriilor Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), lăsând comunitatea într-o stare de incertitudine. „Nu mai știm nici cu ce mai suntem prinși în acest mare proiect al județului, deoarece nimeni nu ne informează,” a declarat primarul Gîngu, exprimând frustrarea și nevoia de clarificare din partea autorităților superioare.

Pe lângă problemele cu canalizarea, primarul Gheorghe Gîngu se confruntă cu riscul acuzațiilor de finanțare dublă, o problemă legală ce a împiedicat demararea multor proiecte locale. În pofida acestor obstacole, administrația locală din Bujoreni a făcut progrese semnificative în alte domenii ale infrastructurii. Proiectele includ modernizarea iluminatului public, îmbunătățirea instituțiilor educaționale și sanitare, și un amplu plan de asfaltare care va acoperi 30 de kilometri de drumuri, cu un buget majoritar format din fonduri europene.

În domeniul infrastructurii rutiere, primarul a lansat inițiative ambițioase, incluzând un proiect de 2 milioane de euro pentru asfaltarea a 4 kilometri de drumuri, cu șanse mari de a primi finanțare. Se urmărește și modernizarea a 20 de kilometri de drumuri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, care va include construcția unui pod vital peste pârâul Muereasca. „Înțeleg că starea drumurilor nu este cea mai bună și mulți cetățeni așteaptă cu nerăbdare aceste proiecte,” a spus primarul, solicitând răbdare și încredere în timp ce lucrările sunt realizate cu atenție.

Pentru comuna Bujoreni, rezolvarea impasului canalizării și continuarea progresului în alte sectoare ale infrastructurii rămân priorități esențiale pentru asigurarea unei dezvoltări durabile și a bunăstării comunității.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *