Extinderea şi modernizarea iluminatului public – o prioritate pentru comuna Mădulari

Comuna Mădulari

Iluminatul public este o necesitate pentru orice localitate civilizată, însă acesta reprezintă şi o cheltuială foarte mare pentru administraţiile locale. De aceea, primarul comunei Mădulari, Daniel Dimulescu, doreşte să modernizeze sistemul de iluminat din localitate şi să îl extindă.

Astfel, primăria a depus o cerere de finanţare pentru acest proiect la Agenţia Fondului de Mediu sperând să obţină 1 milion de lei în vederea realizării investiţiei. Sistemul de iluminat este conceput să funcţioneze prin telegestiune şi va permite controlarea intensităţii luminoase. Drept urmare, se obţin două lucruri foarte importante: reducerea consumului de energie electrică şi a emisiilor de dioxid de carbon!

Prin acest proiect se urmăreşte montarea a cel puţin 100 de stâlpi metalici şi vor exista protecţii pe fiecare punct de aprindere. Pe o distanţă de aproximativ 4 kilometri vor fi montaţi stâlpi metalici cu lămpi multiled moderne şi eficiente din punct de vedere energetic. Mai mult, acestea pot fi chiar programate de la distanţă.

Modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public în comună reprezintă unul dintre proiectele importante pentru comuna Mădulari, deoarece prin această investiţie se doreşte sporirea siguranţei traficului, a circulaţiei cetăţenilor, creşterea confortului şi orientării în teren după lăsarea întunericului. Important de menţionat este şi faptul că aceasta reprezintă o extindere a sistemului de iluminat public, deoarece investiţia privind montarea lămpilor multiled moderne a început cu bani din bugetul local.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *