În Bujoreni: S-a demarat proiectul privitor la recensământul populației și locuințelor.

Reprezentanții Primăriei Bujoreni au informat cetățenii cu privire la faptul că, în localitate, s-au făcut demersurile pentru proiectul ce are ca scop realizarea unui recensământ al populației și al locuințelor.

Proiectul a prins contur odată cu începutul lunii februarie 2022, cand s-a desfășurat prima etapă, cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu acest prim set de date.

Cea de-a doua etapă este planificată lunile viitoare, mai exact în perioada 14 martie – 15 mai. Etapa constă în autorecenzare.

Urmează ca mai apoi, în intervalul lunilor 16 mai – 17 iulie 2022, un recenzor se va prezenta la locuința fiecărui bujorean pentru a colecta datele prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Gheorghe Gîngu, edilul comunei Bujoreni a afirmat: „Am ales ca în comuna Bujoreni recenzorii să fie chiar angajații Primăriei. Și nu întâmplător am luat această decizie, ci fiindcă îmi doresc mult ca angajații să intre în contact cu fiecare cetățean, iar pe lângă datele pentru recensământ să culeagă și informații despre problemele cu care se confruntă comunitatea noastră.

Din cauza pandemiei, mulți cetățeni nu au mai putut ajunge la sediul Primăriei Bujoreni, însă atunci când recenzorii, repet angajații instituției, vor ajunge la fiecare gospodărie, își vor nota fiecare doleanță a cetățenilor. Părerea oamenilor este importantă pentru mine și, în limitele legii, voi încerca să rezolv problemele comunității.”

Informațiile colectate vor fi prelucrate conform legislației în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Începând cu anul 2021, în toate statele membre U.E. se realizează Recensământul populației și locuințelor în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 763/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind recensământul populației și al locuințelor și cu regulamentele de implementare corespunzătoare.

În România, Recensământul populației și locuințelor se va desfășura potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2020, cu modificările și completările ulterioare, a informat Biroul de Comunicare al Primăriei Bujoreni.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *