Municipiul Drăgășani, un viitor Smart City?

În data de 10 februarie 2022, a avut loc o ședință a Consiliului Local din Municipiul Drăgășani. Ședință în care primarul Cristian Nedelcu a venit cu o propunere de proiect inedită! Edilul le-a propus consilierilor săi să aprobe un proiect de hotărâre privind actualizarea “Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Drăgășani 2020-2024”.  Documentul înglobează viziunea administrației publice locale pentru dezvoltarea orașului.  Este clar că digitalizarea este factorul care va descrie viitorul, iar Primarul Nedelcu este și el de aceeași părere,  de aici și dorința lui de a transforma orașul Drăgășani într-un Smart City.

Edilul Municipiului Drăgășani, Cristian Nedelcu a făcut următoarele afirmații:

„Atingerea stadiului de oraș inteligent nu este o sarcină ușoară. Ea nu se poate atinge pe termen scurt şi presupune mai mult decât digitizarea tactică a serviciilor publice care să poată fi accesate online. Prin prezentul document ne propunem să trasăm direcțiile de urmat pe viitor pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Municipiului Drăgășani și pentru transformarea acestuia într-un municipiu inteligent. Un oraş inteligent creează interacţiuni noi între furnizorii de servicii orăşeneşti şi cetăţeni, pentru găsirea desoluţii noi, însă soluțiile smart funcționează doar dacă se ține cont de specificul, tipologia și istoria unui oraș/municipiu în cauză. Prin urmare, ne propunem pe viitor să începem cu o clădire sau o stradă, după care să se efectueze alegeri informate privind tehnologia digitală pentru actualizări de infrastructură care să ofere o bază de expansiune viitoare.

Dacă e să avem vreo şansă de creare a unor oraşe inteligente complet integrate, care să beneficieze de reţele conectate de comunicaţii şi de o mare varietate de aplicaţii şi date inteligente, trebuie să înţelegem modul în care aceste tehnologii şi soluţii funcţionează împreună. De aceea e nevoie de o abordare integrată. Prin prezentul document încercăm să oferim o imagine holistică cu privire la ceea ce înseamnă un oraș inteligent cu toate componentele lui și cu privire la modalitățile de îmbunătățire a politicilor de urbanizare, la modalitățile de îmbunătățire a mobilității, la modalitățile de minimizare a impactului asupra mediului, etc. Soluțiile există, ele trebuie integrate, corelate și puse în folosul comunităților.”

Sursa: gazetavalceana.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *