Investiții la Pietrari: Modernizarea infrastructurii și dotarea școlilor prin PNRR și „Anghel Saligny”

Pietrari

Consiliul Local Pietrari a dat undă verde proiectelor investiționale ce vor aduce schimbări semnificative în localitatea din județul Vâlcea. Prin hotărârea nr. 29/2023, a fost aprobată documentația tehnico-economică pentru construirea unui trotuar pietonal adiacent DN 67 – partea stângă, în satul Pietrari, cu finanțare asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI). Investiția se ridică la suma de 6,27 milioane de lei.

Primarul Nicolae Moraru are planuri mari pentru comunitatea sa, iar Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vine în întâmpinarea acestora. Unul dintre proiectele ce va fi pus în aplicare cu fonduri europene este achiziționarea a două stații pentru mașinile electrice și instalarea unor stații moderne de călători. Totodată, locuitorii comunei Pietrari se vor bucura de mobilier urban inteligent, adus pentru a îmbunătăți infrastructura localității. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 2,2 milioane de lei, iar termenul de finalizare este sfârșitul acestui an, ceea ce înseamnă că rezidenții se vor bucura de noile facilități în curând.

PNRR mai include și alte investiții majore pentru educație.

În cadrul componentei C15, va fi depus proiectul pentru dotarea școlilor cu mobilier modern și material didactic necesar pentru laboratoare. În plus, noul corp al școlii care este în curs de construcție va fi echipat cu table interactive, asigurând un mediu educațional avansat și adaptat cerințelor actuale.

Anul trecut, Consiliul Local al comunei Pietrari a decis să se concentreze pe eficientizarea energetică a mai multor instituții importante pentru comunitate, precum Școala Gimnazială Corp A și B, Școala Pietrarii de Sus, Pavilionul Bazei Sportive, Căminul Cultural Pietrarii de Sus, Piața Agroalimentară și Clădirea fostei Primării Pietrarii de Sus. Aceste măsuri vor contribui la reducerea consumului de energie și, implicit, la protejarea mediului înconjurător.

De asemenea, primarul Nicolae Moraru are în vedere modernizarea infrastructurii rutiere din comună prin intermediul Programului „Anghel Saligny”. Astfel, drumurile comunale clasate DC151 și DC153 vor fi reabilitate, la fel ca și drumurile publice din satele Pietrari și Pietrarii de Sus. Acest proiect de amploare va beneficia de o finanțare consistentă de 14,5 milioane de lei, asigurând o mai bună mobilitate și accesibilitate pentru toți locuitorii comunei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *