Investiţii majore în infrastructura comunei Roeşti

Roeşti

Gheorghe Drăghici, primarul comunei Roeşti, a inițiat o serie de proiecte de investiții menite să modernizeze și să dezvolte această zonă rurală. Lista de obiective include atât proiecte finalizate, cât și în derulare sau în evaluare, arătând un angajament puternic față de îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor.

Una dintre cele mai importante inițiative ale sale este implementarea unor „Sisteme inteligente de management local”, un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10, cu un buget de 2,19 milioane lei. Această investiție, care trebuie finalizată până la sfârșitul anului viitor, vizează dezvoltarea serviciilor și structurilor de sprijin specializate pentru administrația publică.

În cadrul aceluiași plan, Drăghici a promovat și un proiect esențial pentru educație, dând un impuls considerabil unităților de învățământ din Roeşti prin dotarea cu mobilier modern, materiale didactice și echipamente digitale. Acest proiect, finanțat prin PNRR – Componenta 15, beneficiază de un buget de 989.239 lei și urmează să fie încheiat până la 31 decembrie a.c.

O altă investiție majoră se referă la „Reabilitarea și extinderea sistemelor de canalizare menajeră”, cu fonduri de 5,26 milioane lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. În aceeași linie, primarul a solicitat 20,51 milioane lei pentru asfaltarea drumurilor rămase nemodernizate, un proiect ce se află încă în evaluare.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Drăghici se mândrește cu realizarea introducerii gazelor în mai multe sate din comună, un proiect major cu o valoare de 20,53 milioane lei, de asemenea prin „Anghel Saligny”. Această realizare marchează un pas important spre modernizarea infrastructurii locale și îmbunătățirea calității vieții rurale.

Primarul a menționat și alte proiecte importante, inclusiv modernizarea Școlii cu clasele I-VIII din Cueni, reabilitarea Școlii Bărbărigeni, îmbunătățirea sistemului de iluminat public și securizarea podului din beton armat Băjenari. Mai mult, se planifică şi construcția unei centrale fotovoltaice și a unui parc fotovoltaic, ambele proiecte fiind pași semnificativi către o comună mai verde și mai eficientă energetic.

Prin aceste proiecte, Gheorghe Drăghici nu doar că modernizează infrastructura comunei, dar pune și bazele pentru un viitor prosper pentru generațiile viitoare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *