Investiții majore în infrastructură și sport la Bărbătești

Constantin Banacu

Începând cu data de 2 mai, localitatea Bărbătești se pregătește să demareze o serie de lucrări importante care vor aduce beneficii semnificative comunității. Unul dintre cele mai așteptate proiecte este construirea bazei sportive, un plan ambițios evaluat la aproape 5 miliarde de lei vechi.

În termen de doar două săptămâni, autoritățile au programat începerea lucrărilor pentru înlocuirea tevilor de fier de pe strada Baltaret, pe o distanță de 2,1 kilometri. Valoarea licitată pentru această intervenție este de aproximativ 16 miliarde lei vechi, fără TVA. Cu o abordare concentrată pe modernizarea infrastructurii, primăria a semnat un alt contract pentru asfaltarea drumurilor de interes local, cu o valoare estimată de aproximativ 82 de miliarde de lei, inclusiv TVA. Pentru sistemele de drenaj și rigole, suma alocată este de 68 de miliarde de lei, tot cu TVA.

În plus, un alt contract semnat recent se încadrează în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu o valoare apropiată de 23 miliarde de lei vechi. În prezent, se lucrează la proiectarea a două stații de încărcare și 6 stații moderne pentru pasageri.

„Suntem mândri să anunțăm aceste proiecte de infrastructură deosebit de importante pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Constantin Banacu. „Aceste investiții vor îmbunătăți semnificativ condițiile de viață și vor aduce avantaje considerabile pentru toți locuitorii noștri. Ne asigurăm că lucrările se desfășoară în conformitate cu cele mai înalte standarde și suntem determinați să obținem rezultate de excepție în dezvoltarea localității noastre.”

Astfel, Bărbătești se află într-un proces activ de transformare și modernizare, dând dovadă de viziune și angajament pentru a oferi comunității un mediu de trai mai bun și infrastructură adecvată cerințelor actuale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *