Ion Streinu este încrezător că va obţine fondurile pentru asfaltarea celor 43 de uliţe din Şirineasa

Șirineasa

Comuna Vâlceană Şirineasa aşteaptă de mai mulţi ani să primească fondurile necesare pentru asfaltarea a 43 de uliţe cu o lungime totală de aproximativ nouă kilometri. Primarul Ion Streinu speră că anul 2022 va fi cu noroc, iar proiectul pe care l-a depus anul trecut prin PNRR să fie aprobat şi să înceapă asfaltarea acestor uliţe şi drumuri comunale ce au fost amânate atâta vreme.

„În luna noiembrie a anului trecut am depus un singur proiect pe „Anghel Saligny”, de asfaltare a 43 de uliţe şi drumuri comunale din localitate, iar asta pentru ca Guvernul să nu aibă de ales şi să-mi dea finanţare. E vorba de documentaţia pe care am avut-o în 2019 pe FDI, care a fost aprobată iniţial, dar fondurile au fost anulate după desfiinţarea programului de către PNL. Ulterior, din aceasta am selectat patru artere pentru a le asfalta prin CNI, dar nici aşa nu am avut noroc.

Am reactualizat documentaţia toamna trecută, am introdus noii indicatori tehnico-economici şi de preţ, iar acum sper să obţin bani prin „Anghel Saligny”. Pe acest program, fondurile sunt limitate şi nu avea rost să mă apuc să depun o grămadă de proiecte doar de dragul de a le depune. Dacă mai trimiteam altul cu o valoare mai mică, probabil că ni l-ar fi aprobat pe acela şi ne trezeam că drumurile vor rămâne iarăşi în stand by. Iar pentru mine primordiale erau lucrările de asfaltare a uliţelor, pentru că asta înseamnă să ai o localitate modernă şi să începi să te dezvolţi şi din alte puncte de vedere.

E posibil să mi se taie din arterele din documentaţie, dar nu cred că va fi aşa. Am promisiunea fermă că proiectul va trece, cu toate cele 43 de uliţe, cum a fost iniţial, la FDI. Mai ales că am introdus deja reţelele de apă şi canalizare pe tronsoanele respective, aceasta fiind o condiţie esenţială pentru a obţine finanţare”, a declarat primarul Ion Streinu.

Sursa: tribunavalceana.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *