Ion Streinu este încrezător că va obţine fondurile pentru asfaltarea celor 43 de uliţe din Şirineasa

Comuna Vâlceană Şirineasa aşteaptă de mai mulţi ani să primească fondurile necesare pentru asfaltarea a 43 de uliţe cu o lungime totală de aproximativ nouă kilometri. Primarul Ion Streinu speră că anul 2022 va fi cu noroc, iar proiectul pe care l-a depus anul trecut prin PNRR să fie aprobat şi să înceapă asfaltarea acestor uliţe şi drumuri comunale ce au fost amânate atâta vreme.

„În luna noiembrie a anului trecut am depus un singur proiect pe „Anghel Saligny”, de asfaltare a 43 de uliţe şi drumuri comunale din localitate, iar asta pentru ca Guvernul să nu aibă de ales şi să-mi dea finanţare. E vorba de documentaţia pe care am avut-o în 2019 pe FDI, care a fost aprobată iniţial, dar fondurile au fost anulate după desfiinţarea programului de către PNL. Ulterior, din aceasta am selectat patru artere pentru a le asfalta prin CNI, dar nici aşa nu am avut noroc.

Am reactualizat documentaţia toamna trecută, am introdus noii indicatori tehnico-economici şi de preţ, iar acum sper să obţin bani prin „Anghel Saligny”. Pe acest program, fondurile sunt limitate şi nu avea rost să mă apuc să depun o grămadă de proiecte doar de dragul de a le depune. Dacă mai trimiteam altul cu o valoare mai mică, probabil că ni l-ar fi aprobat pe acela şi ne trezeam că drumurile vor rămâne iarăşi în stand by. Iar pentru mine primordiale erau lucrările de asfaltare a uliţelor, pentru că asta înseamnă să ai o localitate modernă şi să începi să te dezvolţi şi din alte puncte de vedere.

E posibil să mi se taie din arterele din documentaţie, dar nu cred că va fi aşa. Am promisiunea fermă că proiectul va trece, cu toate cele 43 de uliţe, cum a fost iniţial, la FDI. Mai ales că am introdus deja reţelele de apă şi canalizare pe tronsoanele respective, aceasta fiind o condiţie esenţială pentru a obţine finanţare”, a declarat primarul Ion Streinu.

Sursa: tribunavalceana.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *