La Voineasa se pregătește un proiect unic – O sanie de vară de 2,4 km

Voineasa

Localitatea Voineasa se pregătește să devină un punct de atracție turistic major în Estul Europei, prin dezvoltarea unui proiect ambițios: o sanie de vară amplasată pe un tronson al pârtiei de schi din Obârșia Lotrului. Inițiativa vizează diversificarea ofertei turistice și atragerea unui număr și mai mare de vizitatori în regiune, în orice sezon.

Primarul Gabriel Năstăsescu a dezvăluit că traseul saniei de vară va fi construit pe un teren adiacent pârtiei de schi, profitând de diferența de nivel a terenului pentru a crea un parcurs spectaculos de aproximativ 2,4 kilometri lungime. Traseul va fi echipat cu multiple viraje, adaptate configurației terenului, urmând să ofere o experiență unică de coborâre în serpentine pentru aventurieri.

Colaborarea cu o firmă din Austria, specializată în amenajarea de astfel de trasee, subliniază angajamentul administrației locale pentru realizarea unei investiții de calitate.

Cu o lungime de 2,4 kilometri, sania de vară de la Voineasa va fi cea mai lungă de acest gen din Estul Europei, oferind atât turiștilor, cât și comunității locale, o nouă modalitate de a se bucura de frumusețile naturale ale zonei. Durata estimată pentru finalizarea proiectului, inclusiv obținerea tuturor avizelor necesare, este de trei ani.

Această inițiativă promite să aducă un suflu nou în oferta turistică a zonei Voineasa, contribuind la dezvoltarea economică și la creșterea atractivității regiunii pe harta turismului internațional.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *