Lucrările la noua şcoală din Pietrari aflate în stadiu avansat

În localitatea vâlceană Pietrari, administrată de primarul Nicolae Moraru, se lucrează de zor la construirea noii şcoli gimnaziale care urmează să aibă şase săli de clasă. Şcoala veche de peste 100 de ani a fost demolată şi în locul ei se va construi una nouă, modernă şi dotată cu tot ce este nevoie pentru ca elevii să îşi desfăşoare activităţile de învăţământ în cele mai bune condiţii. Stadiul lucrărilor la noua şcoală ce va avea parter şi etaj este destul de avansat. Clădirea ce va reprezenta corpul C fiind deja ridicată, iar în lunile care urmează aceasta se va apropia tot mai mult de finalizare.

De asemenea, ca o anexă a acestei clădiri urmează a fi construită şi o sală de educaţie fizică pentru elevii din clasele 1-4 unde aceştia să îşi desfăşoare orele de educaţie fizică şi sport. Pe lângă fondurile proprii, mare parte din banii alocaţi acestei construcţii au fost atraşi prin programul guvernamental PNDL-2, iar lucrările sunt programate să se încheie în toamna anului acesta.

Şcoala va fi una modernă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie, table inteligente şi panouri solare care să asigure un consum sustenabil şi ecologic. De altfel, şi în celălalt corp al şcolii în care învaţă copiii la ora actuală există table interactive, manuale virtuale şi un sistem de proiecţie modern, iar dacă unii copii nu pot să participe la cursuri din diferite motive obiective, aceştia pot să asiste la ore prin intermediul Internetului, orele fiind transmise în direct pe Internet.

Deoarece ecologia este o preocupare constantă, pentru corpurile A şi B se face documentaţia în scopul eficientizării energetice. Astfel, toate cele trei corpuri ale şcolii vor deveni „verzi” şi încălzirea acestora în timpul sezonului rece va fi realizată prin intermediul unor echipamente moderne care eficientizează consumul de energie şi reduc costurile.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *