Şanse mari ca localitatea Malaia să devină staţiune turistică de interes local

Gheorghe Dinculescu

Există şanse foarte mari ca localitatea vâlceană Malaia să primească statutul de staţiune turistică de interes local, iar lucrul acesta ar însemna ceva extraordinar pentru localnici, dar şi pentru administraţia locală. Dacă Malaia devine staţiune turistică de interes local atunci atragerea de fonduri va fi mult mai uşoară şi dezvoltarea comunei se va realiza într-un ritm mai accelerat. Primarul Gheorghe Dinculescu a făcut deja demersuri în acest sens, iar pentru ca proiectul să se concretizeze se aşteaptă o hotărâre de Guvern. Dacă demersul va fi încununat de succes, atunci locuitorii din Malaia vor avea foarte mult de câştigat deoarece vor exista mai multe oportunităţi de investiţii şi, astfel, turismul va creşte ceea ce înseamnă mai multe surse de venit.

Deoarece numărul de turişti din zonă este într-o continuă creştere, iar numărul de autorizaţii de construire eliberate se află la rândul său în creştere, primarul Dinculescu a considerat că este ocazia perfectă pentru a încerca să obţină statutul de staţiune turistică de interes local pentru comuna pe care o conduce. Şansele de reuşită sunt destul de ridicate dacă ţinem cont de faptul că Malaia a primit aviz favorabil în acest sens şi întruneşte condiţiile necesare, acumulând punctajul privind acordarea dreptului de a obţine acest statut.

Unul dintre motivele care au stat la baza acestui demers este acela de a oferi şanse mai mari în atragerea de fonduri europene nerambursabile şi a pune la punct infrastructura de care turiştii au nevoie pentru a putea ajunge mai uşor la frumuseţile pe care Malaia le are de oferit, dar şi pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai pentru cetăţeni. La Malaia există multe locuri de cazare. La momentul actual există zeci de pensiuni autorizate cu o capacitate de cateva sute de locuri de cazare şi alte zeci de pensiuni care nu sunt încă acreditate de minister.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *