Păușești Măglași – o comună în continuă dezvoltare

Păușești Măglași

În contextul sărbătoririi a 30 de ani de serviciu dedicat comunității, primarul Alexandru Dediu continuă să pună în practică proiecte ambițioase, menite să îmbunătățească viața cetățenilor din Păușești Măglași. Printre acestea se numără modernizarea infrastructurii rutiere și extinderea rețelei de gaze naturale, consolidând astfel baza de dezvoltare a localității.

Construcția unui nou pod și regularizarea Pârâului Valea de Brădet

O atenție deosebită este acordată înlocuirii unui pod vechi cu o nouă structură peste pârâul Valea de Brădet, esențială pentru siguranța și mobilitatea locuitorilor. „Podul actual, fiind îngust și vechi, prezenta riscuri considerabile. Am decis să construim unul nou, adaptat nevoilor actuale ale comunității”, a declarat primarul Dediu. Lucrările, finanțate din bugetul local, includ și instalarea de gabioane pentru stabilizarea malurilor pârâului, ceea ce va preveni inundațiile repetate în perioadele de ploi abundente.

Asfaltarea străzii industrie și planuri de dezvoltare urbane

În același spirit de îmbunătățire a infrastructurii, primarul Dediu a inițiat asfaltarea străzii Industrie, parte a unui proiect mai amplu de modernizare a drumurilor locale care urmează să fie finalizat într-o lună. Acesta va facilita accesul către satul Ulmețel, oferind o rută alternativă pentru rezidenți în timpul demolării vechiului pod.

Extinderea rețelei de gaze și frustrările cu proiectele de canalizare

Proiectul de extindere a rețelei de gaze naturale, estimat la o lungime de 24 de kilometri, a fost de asemenea un punct focal. Recent, administrația locală a obținut avizele necesare pentru a demara lucrările, o mișcare ce va crește confortul rezidențial și va atrage noi investiții în zonă. Pe de altă parte, primarul a exprimat dezamăgirea față de întârzierile în proiectul de canalizare, un element crucial pentru standardele de viață ale secolului 21, care a întâmpinat obstacole birocratice și financiare repetate.

Un portret al liderului: de la secretar la primar

Cu un început în administrația publică locală din 1995, Alexandru Dediu a câștigat încrederea comunității, fiind ales primar în 2008. De-a lungul celor patru mandate, Dediu și-a consolidat reputația prin implementarea a peste 60 de proiecte, de la modernizarea infrastructurii la extinderea utilităților, majoritatea finanțate prin fonduri europene. „Am lucrat cu dedicare pentru a aduce la Păușești Măglași un standard de viață superior și pentru a pregăti comuna pentru viitor”, a subliniat primarul.

Viitorul comunei sub administrația Dediu

Cu planuri ambițioase pentru următorul mandat, primarul Dediu rămâne dedicat îmbunătățirii continue a vieții în Păușești Măglași, punând accent pe educație, cultură și, nu în ultimul rând, infrastructură. Aceste inițiative nu doar că vor aduce beneficii directe locuitorilor, dar vor asigura și o dezvoltare durabilă a întregii comunități.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *