Primăria Danicei vânează hoţii de apă

Având în vedere că în ultima perioadă Serviciul de Utilitati Publice al comunei Danicei a înregistrat pierderi de apă generate de furturi, operatorul local al serviciilor de apă va demara o campanie de eliminare a pierderilor de apă din sistemul public.

Serviciul de Utilitati Publice al comunei Danicei va desfășura începând din data de 20 iunie 2022 acțiuni specifice de verificare şi control a clienţilor în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente clandestine, de verificare a integrităţii sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru înlăturarea pierderilor din reţea etc.

De asemenea începând cu aceiași data se va proceda la introducerea în afara proprietăți pe domeniul public a unor camine și apometre la persoanele suspecte de furt de apă.

CINE REFUZĂ SĂ PRIMEASCA ANGAJAȚI PRIMARIEI SA EFECTUEZE VERIFICARI SE CONSIDERA CA ARE BRANJAMENT FRAUDULOS SI FURNIZAREA ALIMENTARII CU APA VA FI ÎNTRERUPTĂ.

În urma acțiunilor de verificare a clienților efectuate in trecut sa depistat în satul Badeni un client cu branșament fraudulos, s-a luat măsura eliminării branșmentului fraudulos și sistarea furnizării alimentării cu apă până la achitarea prejudiciului si intrarea în legalitate;

Atragem atenția consumatorilor că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, așa cum este prevăzut în Legea serviciilor comunitare pentru utilități publice (nr. 51/2006, cu modificările și completările ulterioare), art. 46, alin. 1: „ Constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta săvârșită cu intenție privind furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă.”

De asemenea, pentru situațiile de consum clandestin, prejudiciul adus societății se stabilește conform Ordinului 29/N/1993 al MLPAT – Ordin pentru aprobarea Normativului – cadru privind contorizarea apei și a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici, facturându-se 120 mc/lunar (consum pompă cu jet continuu cf. Normativului), aplicate pe o perioadă de maxim 36 de luni anterioare depistării.

Acțiunile de verificare vor continua în toată aria de operare, pentru identificarea branșamentelor frauduloase de apă care conduc la reducerea debitului de apă și îngreunează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiții optime, fiind afectați astfel toți consumatorii.

Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă și racordări ilegale, facem un apel la locuitorii comunei Dănicei să anunțe reprezentanții primariei prin sesizarea oricărei situații care pare suspectă, la următoarele numere de telefon:

Primar: 0761.127.600
Viceprimar: 0761.127.615
Secretar: 0738.678.449
Sau pe adresele de e-mail:
danicei@vl.e-adm.ro
voimanionut@primaria-danicei.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *