Primăria Mateeşti răspunde unor acuzaţii nefondate din mediul online

La Mateeşti, judeţul Vâlcea, anumite persoane rău intenţionate au aruncat cu acuzaţii nefondate referitor la taxa pe care primăria o percepe pentru utilizarea terenului sintetic multifuncţional din satul Turceşti ce a fost dat în folosinţă recent. Primăria a lansat un comunicat public prin care îşi exprimă punctul de vedere cu privire la acest subiect şi vine cu noi clarificări faţă de taxele percepute.

„Asupra postării anonime dezinformatoare referitoare la taxa percepută pentru utilizarea terenului sintetic multifuncțional din satul Turcești:

Lucrările au fost executate la timp, fără a avea întârzieri. Terenul a fost dat în folosință de îndată ce s-a amenajat și parcarea. Acesta este încă în garanție.

Covorul sintetic, precum și celelalte lucrări executate, respectă standardele de calitate impuse prin proiect.

Preșcolarii și elevii din sistemul de educație și învățământ din comuna Mateești au acces gratuit pe terenul sintetic numai în prezența unui cadru didactic sau antrenor, prin prezentarea carnetului de elev, vizat la zi, și pe baza unei programări săptămânale.

Se interzice accesul elevilor neînsoțiți pe teren pentru a evita potențialele accidente.

Membrii Asociației Club Sportiv Viitorul Mateești au, de asemenea, acces gratuit pentru efectuarea antrenamentelor. Invităm tinerii din comună (liceeni și nu numai) să se înscrie în ACS Viitorul Mateești și să participe la progresul echipei locale de fotbal.

Tariful de 30 lei / oră – pe timp de zi, respectiv 45 lei / oră – pentru nocturnă, se aplică doar persoanelor fizice și juridice, altele decât preșcolarii și elevii din comuna Mateești și membrii ACS Viitorul Mateesti. Exemplu: Un grup de 15 persoane face o programare pentru utilizarea terenului. Intreg grupul va plăti 30 lei sau 45 lei (după caz). Dacă facem împărțirea tarifului la numărul de persoane, ar rezulta 2 lei sau 3 lei / persoană.

Sumele obținute se fac venit la bugetul local și vor fi utilizate exclusiv pentru acoperirea cheltuilelilor necesare cu întreținerea acestuia.

Reamintim că acest teren a fost lăsat în paragină de către fosta administrație așa că atașăm o fotografie doveditoare.

Bineînțeles, ne asumăm faptul că suntem începători în ceea ce privește administrarea unei astfel de investiții dar, pe măsură ce trece timpul, căpătăm experiență și venim în sprijinul locuitorilor pentru îmbunătățirea serviciului. Am achiziționat deja 3 tipuri de veste pentru jucători.

Întrucât în acea postare dezinformatoare au fost denigrate, comuna Mateești, administrația locală, precum și locuitorii acesteia, vom face plângere penală asupra deținătorilor paginilor media respective. (Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară și nici dreptul la propria imagine ale persoanei.)”

Se arată în comunicatul emis de primăria Mateeşti.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *