Primarul Banacu, supărat că CNI îi ţine proiecte importante blocate de peste 11 ani.

Constantin Banacu

Proiecte foarte importante pentru comunitate, uitate și abandonate în sertarele Companiei Naționale de Investiții timp de peste 11 ani. Acesta este tristul tablou cu care se confruntă administrația locală din Bărbătești, care, în ciuda eforturilor și depunerii documentelor necesare, nu reușește să atragă atenția nimănui în cadrul acestei instituții.

Primarul Constantin Banacu este nemulțumit de situație și de lipsa de implicare a Companiei Naționale de Investiții în proiectele locale. De fiecare dată când se informează cu privire la stadiul acestor proiecte, CNI solicită reactualizarea documentelor din partea administrației locale. Aceasta înseamnă că Primăria trebuie să răspundă periodic la cererile de clarificări transmise de CNI, să actualizeze documentații, să refacă schițe și devize. Într-un cuvânt, timp de mulți ani, primarul Constantin Banacu se confruntă cu o tergiversare fără sens și amânări fără o soluție concretă, în timp ce răspunsurile rămân într-o perpetuă așteptare.

Printre proiectele blocate în sertarele CNI se află și cel referitor la reabilitarea căminului cultural din satul Bărbătești, care a fost depus acum peste 11 ani. Primarul Banacu nu are cunoștință despre prioritățile sau motivele pentru care această instituție amână proiectele locale, dar el știe că administrația locală a depus documentațiile necesare, iar sume importante din bugetul local au fost deja alocate pentru acestea. Este esențial ca oficialii de la Compania Națională de Investiții să fie conștienți de aceste aspecte.

Un alt proiect abandonat în sertarele CNI este cel referitor la modernizarea dispensarului medical. Situația se repetă și în alte localități, unde primarii se confruntă cu aceeași ineficiență și amânări în ceea ce privește proiectele importante depuse la Compania Națională de Investiții. De multe ori, aceste proiecte nu au primit nicio soluție și răspunsurile rămân, de fiecare dată, în așteptare. Primarul Banacu subliniază că proiectul pentru modernizarea dispensarului medical se află de mulți ani în sertarele CNI și că acesta a fost inclus în repartizarea proiectelor prin Consiliile Județene.

Este clar că nevoile comunității sunt ignorate și că proiectele vitale sunt blocate într-un proces birocratic ineficient. Primarul Banacu speră că autoritățile competente vor înțelege importanța acestor proiecte și vor acționa prompt pentru a debloca situația și a oferi comunității locale accesul la servicii și facilități indispensabile.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *