Primarul Comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu: Toţi cetăţenii merită să fie trataţi în mod egal

Consiliul Județean a aprobat în ședința de pe 7 februarie împărțirea banilor județeni către bugetele locale. În decursul ședinței s-a adoptat proiectul de hotărâre prin care va repartiza suma de 32.994 lei tuturor celor 89 de unități administrativ-teritoriale din județ.

S-a dorit efectuarea unei împărțiri corecte și echilibrate. Banii au ca scop finanțarea programelor de dezvoltare locală şi a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, respectiv pentru cheltuieli de funcţionare care nu pot fi finanţate din venituri proprii.

Primarul comunei Mihăești se declară mulțumit de felul în care au fost împărțiți banii, acesta susține: „Repartizarea banilor s-a făcut echitabil şi corect, nimeni nu a fost favorizat, nici o comunitate locală nu a fost ocolită”.

Edilul PNL al comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu a oferit un feedback pozitiv modului în care mai marii conducerii au repartizat fondurile, acesta a declarat: „Sumele pe care le primim sunt mici faţă de trebuinţele fiecărei localităţi, cu toate acestea fiecare ban alocat este binevenit. Noi, administraţia locală din Mihăeşti, gândim pozitiv şi mergem înainte. O problemă sunt primăriile care au un buget mic şi nu au venituri şi din alte surse.

Localitatea Mihăeşti nu este în această situaţie, la noi sunt proiecte în lucru şi lucrări care vor continua, deci avem continuitate, iar acest lucru s-a datorat faptului că ne-am pliat condiţiilor impuse în programele de finanţare. Sunt mulţumit şi datorită faptului că în această perioadă ne-a sosit întregul pachet IT, cu tot ceea ce înseamnă desfăşurarea orelor online, printr-un proiect cu bani europeni. Referitor la repartizarea banilor consider că s-a făcut echitabil şi corect, nimeni nu a fost favorizat, nici o comunitate locală nu a fost ocolită şi aşa este bine, toţi cetăţenii merită să fie trataţi în mod egal.”

Majoritatea primarilor din judeţul Vâlcea s-au declarat mulțumiți de fondurile primite. Și mai ales, sunt bucuroși că de această dată nu s-a repetat situația de anul trecut, când guvernul condus la momentul respectiv de Florin Cîţu a ocolit comunităţile locale conduse de primarii PSD sau PER, în timp ce sumele pentru primăriile conduse de PNL au fost mult mai mari.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *