Primarul din Roeşti, Gheorghe Drăghici, anunţă investiţii în infrastructura de educaţie din comună

Pentru anul în curs, primarul comunei vâlcene Roeşti, Gheorghe Drăghici, are în plan să rezolve una dintre problemele cu care se confruntă copiii din comună. El vrea să reabiliteze şi să modernizeze o clădire mai veche pe care să o transforme în grădiniţă. În momentul de faţă, şcolarii şi preşcolarii aflaţi în zona Cuieni învaţă în aceeaşi unitate de învăţământ.

Primarul Drăghici a declarat că vrea să profite cât poate de mult de faptul că în PNRR există oportunităţi multiple pentru investiţii în domeniul învăţământului şi doreşte să aducă îmbunătăţiri condiţiilor în care învaţă elevii din comună.

„Şcoala nouă va rămâne cu actuala ei funcție, iar pe cea veche o vom transforma în grădiniță. Ministerul Dezvoltării ne-a trimis o informare prin care ni se aduc la cunoștință oportunitățile de finanțare existente în cadrul PNRR pentru infrastructura de educație. Intenționăm să profităm de aceste fonduri, ținând cont că trebuie să îmbunătățim constant condițiile de învățământ”, a precizat primarul Drăghici.

Pentru ca această clădire să fie una sustenabilă şi costurile de funcţionare să fie mai reduse, edilul vâlcean a precizat faptul că aceasta va fi dotată cu panouri fotovoltaice în vederea producerii de energie electrică şi va fi termoizolată.

„În prezent, în fosta școală, care are în jur de 700 de metri pătrați, avem o sală multifuncțională și bibliotecă, dar există spațiu suficient și pentru amenajarea unor spații aferente grădiniței”, a încheiat primarul Gheorghe Drăghici.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *