Primarul Constantin Bărzăgeanu aduce progres în comuna Mihăești cu noi investiții majore!

comuna Mihăești

Într-un demers ambițios pentru dezvoltarea comunei Mihăești, primarul Constantin Bărzăgeanu a anunțat un proiect vital pentru sănătatea localnicilor. Dispensarul vechi din satul Govora va fi demolat pentru a face loc unuia nou și modern. Edilul a declarat cu mândrie că această investiție va fi realizată integral cu bani din bugetul local, consolidându-se astfel infrastructura medicală și oferindu-le oamenilor condiții optime pentru asistență medicală.

Noul dispensar, situat în intersecția cu Mănăstirea Govora, în spatele farmaciei din sat, va fi construit cu atenție la detalii, asigurându-se că dispune de toate dotările necesare. Planurile includ spații moderne pentru un medic stomatolog și un medic de familie, ceea ce va permite desfășurarea activităților medicale în condiții excelente.

În altă ordine de idei, Consiliul local al comunei Mihăești a luat o hotărâre importantă în ședința ordinară de la data de 26 ianuarie 2023. Un pas înainte pentru comunitatea din satul Măgura a fost făcut, aprobandu-se investiția „Amenajare loc de joacă în satul Măgura, comuna Mihăești, județul Vâlcea”, în valoare de 620.000 lei. Motivația din spatele acestei decizii a fost legată de necesitatea îmbunătățirii infrastructurii rurale și, în special, a infrastructurii rutiere.

Dezvoltarea economico-socială durabilă a spațiului rural depinde de astfel de investiții, care facilitează și stimulează activitățile și valorificarea potențialului agricol din zonă. În plus, dezvoltarea infrastructurii contribuie la stabilizarea populației locale și favorizează creșterea numărului de locuitori, reprezentând un câștig pentru întreaga comunitate.

Constantin Bărzăgeanu, primarul implicat și dedicat dezvoltării comunei Mihăești, a mai dovedit că este un lider priceput în atragerea de fonduri europene. În anul precedent, acesta a obținut finanțare pentru un proiect deosebit: construirea unui parc cu tematică pescărească. Acest lucru demonstrează clar abilitățile și eforturile depuse de primar pentru a aduce proiecte inovatoare și a oferi locuitorilor săi oportunități unice de recreere și petrecere a timpului liber.

Și încă nu s-a oprit aici! Primăria Mihăești a luat parte la un proiect regional vital pentru infrastructura de apă și apă uzată din județul Vâlcea, contribuind cu o sumă impresionantă de 2.537.866 lei, respectiv 513.353 euro, fără TVA. Această investiție semnificativă demonstrează angajamentul serios al autorităților locale pentru a asigura accesul la servicii publice esențiale și pentru a crea un mediu propice dezvoltării durabile și a bunăstării comunității.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *