Primarul Gheorghe Gîngu, mândru că Bujoreni are acum o siglă proprie!

„Acum avem o imagine, un blazon, o carte de vizită… Stema localității Bujoreni a fost, zilele trecute, aprobată într-o ședință a Guvernului României, iar în scurt timp va apărea și în monitorul oficial. Este identitatea noastră, este imaginea trecutului și a viitorului nostru!

Așteptăm de ani de zile acest moment și iată că a venit!

Vă las, mai jos, câteva rânduri despre semnificația stemei și descrierea ei:

Stema comunei Bujoreni, se compune dintr-un scut triunghiular, cu flancurile rotunjite, tăiat în furcă răsturnată. În primul cartier, în câmp albastru, se află o clădire de argint, dreptunghiulară, din care se văd două laturi, având acoperiș în patru ape (reprezintă Cula familiei Bujoreanu, declarată monument istoric, de unde provine și numele comunei Bujoreni).

În al doilea cartier, în câmp de argint, se află un măr natural, smuls, încărcat cu șapte mere roșii, trei în partea de sus și patru în cea de jos (face referire la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă din localitate, iar numărul fructelor indică numărul satelor aparținătoare comunei). În vârful scutului, în câmp roșu, se află o stea cu opt raze înscrisă într-un cerc brodat pe exterior de șaisprezece raze triunghiulare, opt dintre ele poziționate în dreptul razelor astrului central, care, la rându-i, este înscris într-un cerc denticulat, totul de aur (reprezintă roata vieții, simbol aflat pe porțile și pe clădirile din Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni).

Scutul este timbrat de o coroana murală de argint, cu un turn crenelat, care reprezintă rangul administrativ al localității, cel de comună.”

A fost mesajul primarului Gheorghe GÎNGU, pentru locuitorii comunei BUJORENI şi nu numai.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *