Școala Mălaia – în așteptare în ceea ce privește fondurile europene

Gheorghe Dinculescu

Inițial, proiectul depus în anul 2020, în vederea finanțării, pentru dotarea școlilor privind întregul pachet IT a fost declarat eligibil. Însă acum, Ministerul Fondurilor Europene a anunțat administrația locală că proiectul nu va mai primi finanțare.

În urma acestei vești, primarul comunei Mălaia este tare dezamăgit. Mai ales că pentru realizarea actelor necesare au fost cheltuite sume importante de bani, însă faptul ce îl dezamăgește și mai tare este ce le va spune copiilor care învață la școala din comună, care așteptau entuziasmați schimbările care trebuiau să aibă loc în școala lor.

Proiectul era necesar comunei, deoarece școala avea nevoie de proiectoare și table inteligente. În ceea ce privește tabletele și laptopurile necesare elevilor în pandemie, acestea au fost achiziționate de către primărie, din fondurile proprii. Însă cu toate că proiectul a fost refuzat, Gheorghe Dinculescu a reușit să achiziționeze pentru început două table interactive, dotarea școlii cu tot ceea ce înseamnă pachet IT urmează să continue și să se îmbunătățească în continuare.

Un alt proiect ce privește confortul elevilor este cel ce privește reabilitarea termică a școlii și grădiniței. Pentru acesta, administrația locală așteaptă răspuns de la Ministerul Mediului, cu privire la primirea unei finanțări.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *