Regularizarea torenților – aprobată la Vaideeni

Vaideeni

În comuna Vaideeni, inundațiile reprezintă o problemă constantă și care dădea bătăi de cap tuturor. Daniel Băluță, edilul comunei, este conștient de acest lucru, căutând în tot acest timp o soluție salvatoare.

Așadar, soluția pe care acesta a găsit-o privește regularizarea torenților. Proiect pentru care urmează să primească o finanțare. Proiectul se va face în parteneriat cu localitatea Horezu. A fost deja depus în vederea finanțării la Ministerul Agriculturii, iar valoarea lucrărilor este 8,5 milioane de euro.

Torenții vor fi amenajați în special în zonele de deal și de munte, acolo unde este cea mai mare nevoie de ei. Momentan, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, mai apoi urmează și partea de proiectare și execuție.

Autoritățile și-au dat silința ca până acum să intervină și să rezolve problemele create de instabilitatea atmosferică, însă problemele apăreau tot mai des și trebuia găsită o soluție definitivă, mai ales că Vaideeniul se află într-o zonă predispusă la alunecări de teren.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *