Proiecte importante pentru Horezu

Horezu

Oficialii din Horezu anunță depunerea a trei proiecte majore în cadrul Programului Regional 2021 – 2027, într-o încercare ambițioasă de revitalizare culturală și urbană. Aceste inițiative vizează nu doar conservarea patrimoniului, dar și îmbunătățirea infrastructurii urbane pentru locuitori și turiști.

Primul proiect, cu o valoare totală de 12.065.018,17 lei, își propune consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea Centrului de Studii Brâncovenești de la Mănăstirea Hurezi. Planul include ateliere de restaurare, spații pentru expoziții, eficientizare energetică și amenajări exterioare, punând în valoare un simbol istoric al regiunii.

Al doilea proiect, evaluat la 7.656.406,80 lei, se concentrează pe restaurarea picturii exterioare și a învelitorii din lemn a Bisericii Ursani, precum și pe consolidarea și valorificarea casei parohiale și a zidului de încintă.

Ultimul proiect, în valoare de 9.123.590,20 lei, urmărește reabilitarea, modernizarea și extinderea zonei centrale pietonale, a spațiului verde și a trotuarelor în stațiunea turistică Horezu, pe Strada Independenței, promițând o transformare urbanistică și estetică semnificativă.

Aceste proiecte sunt în prezent în faza de evaluare de către ADR Sud-Vest Oltenia, urmând ca, după finalizare, să se semneze contractele de finanțare. Inițiativele subliniază angajamentul Orașului Horezu față de îmbogățirea patrimoniului cultural și îmbunătățirea calității vieții pentru comunitate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *