Proiectele primarului Gheorghe Drăghici pentru comuna Roeşti, Judeţul Vâlcea

Roeşti

Primarul comunei Roeşti, Gheorghe Drăghici, este hotărât ca şi comuna pe care o conduce să beneficieze de racordarea la reţeaua de gaze naturale. În acest sens, primarul şi echipa pe care o coordonează au elaborat un proiect de atragere a fondurilor europene şi speră ca acesta să se aprobe cât mai curând pentru a putea începe lucrările şi a crea condiţii mai bune pentru localnici. Conform spuselor primarului, există cerere din partea localnicilor pentru racordare la reţeaua de gaze, astfel că se va putea face un nou pas important în dezvoltarea economică a comunei.

Canalizarea este un alt proiect necesar pentru comuna Roeşti. Acest proiect este realizat în mare parte, însă mai există unele porţiuni care urmează a fi completate în viitorul apropiat.

De asemenea, deoarece primarul îşi doreşte să ofere condiţii moderne localnicilor, au fost elaborate o serie de proiecte de interes şi depuse spre aprobare de către guvern, aşteptându-se răspuns pentru a putea începe lucrările.

Aceste proiecte vizează:

  • Reabilitarea staţiei de epurare şi pompare;
  • Modernizarea şi asfaltarea drumului local pentru a se facilita legătura dintre sate pe o distanţă de 11.8 km;
  • Montarea a 200 de panouri fotovoltaice, acestea urmând a fi folosite la alimentarea cu apă;
  • Montarea a două staţii electrice de încărcare;

Dacă aceste proiecte vor fi aprobate, comuna Roeşti se va dezvolta într-un ritm accelerat, aşa cum îşi doreşte primarul Drăghici.

Pe raza comunei Roeşti se desfăşoară în această perioadă o campanie amplă de igienizare şi curăţenie formată din două echipe. Campania se desfăşoară pe perioada a trei zile (29, 30, 31 martie), iar cele două echipe au fost coordonate pentru a porni din nordul şi sudul comunei, urmând a acoperi întreaga comună într-un mod eficient.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *