Proiectul privind înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Bujoreni a primit finanțare!

Primarul comunei Bujoreni, judeţul Vâlcea, le-a dat localnicilor o veste cum nu se poate mai bună! Proiectul privind înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din localitatea lor a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, iar acum lucrările pot să demareze! Redăm în cele ce urmează comunicatul de presă integral transmis de primarul Gheorghe GÎNGU:

„Proiectul privind înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Bujoreni și extindere rețea la Călimănești a fost inclus pe lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Ce înseamnă asta? Înseamnă că proiectul nostru A PRIMIT FINANȚARE, iar înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Bujoreni devine, în sfârșit, realitate!

După cum am anunțat și la momentul respectiv, la sfârșitul anului 2020, Primăria Bujoreni și Primăria Călimănești s-au asociat în proiectul “Extindere rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în orașul Călimănești și înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Bujoreni”. Pe parcurs am întâmpinat foarte multe piedici, însă nu ne-am pierdut speranța și, cu perseverență, am continuat să facem diligențe pentru obținerea fondurilor necesare.

Și am reușit!

Proiectul este în valoare de peste 61.859.955,96 lei, iar, de acum încolo, lucrurile vor intra în linie dreaptă, pentru că avem certitudinea că investiția va fi realizată. Urmează semnarea contractului de finanțare și începerea procedurilor de licitație pentru desemnarea constructorului. Iar apoi, la lucru!

Trebuie menționat totuși că lucrările începute împreună cu Distrigaz vor continua, însă acest proiect va asigura finanțarea pentru toată comuna Bujoreni.

Pe această cale, vreau să le mulțumesc, încă o dată, colegilor din echipa de proiecte a Primăriei Bujoreni pentru ajutorul necondiționat și pentru zecile de ore lucrate peste program și neplătite. Mulțumesc, de asemenea, Consiliului Local (doar majorității care înțelege necesitatea dezvoltării comunei noastre) pentru aprobarea proiectelor. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc domnului primar al orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, pentru excelenta colaborare. Sunt sigur că vor mai urma proiecte comune!” – a transmis primarul comunei Bujoreni, Gheorghe GÎNGU.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *