Veşti bune pentru elevii din comuna Stoeneşti, Vâlcea

Stoenești

Copiii din Stoeneşti, precum şi părinţii acestora, vor avea motive de bucurie anul acesta, deoarece lucrările la infrastructura de învăţământ sunt aproape de finalizare. Astfel, în ciuda micilor întârzieri provocate de pandemie, odată cu începerea noului an şcolar, primarul Gheorghe Dumbravă anunţă faptul că lucrările pentru extinderea şi dotarea şcolii din satul Stoeneşti sunt aproape de finalizare.

Aceste lucrări se derulează în ritm alert, au fost schimbate instalaţiile electrice şi sanitare, s-au efectuat o serie de renovări interioare, punându-se gresie şi faianţă, iar în momentul de faţă au mai rămas de pus la punct o serie de finisaje – acestea urmând a fi terminate la rândul lor într-o lună-două.

Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte sala de educaţie fizică la care se lucrează în paralel şi are termen de execuţie de şase luni. Constructorul a dat asigurări că proiectul va fi finalizat înainte de începerea anului şcolar 2022-2023, asta în cazul în care nu va mai apărea un nou val pandemic care să interfereze cu lucrările. Astfel, copiii care acum învaţă la Dobriceni se vor putea întoarce la centru şi să aibă cele mai bune condiţii pentru a învăţa.

Pe lângă lucrările la şcoală şi grădiniţă, au fost recepţionate şi lucrările pe calamităţi – atât în ceea ce priveşte zidul de sprijin de la schit unde este sursa de apă, precum şi la Valea Lupului unde a fost realizat un zid de sprijin pe o lungime de 450 de metri.

Proiectul pentru introducere gaze – intrat pe linie dreaptă

De asemenea, săptămâna trecută a fost încărcat şi proiectul pentru introducerea reţelei de gaze naturale, proiect depus prin programul „Anghel Saligny”. Pentru depunerea proiectului de gaze, administraţia locală din Stoeneşti s-a unit într-o asociaţie de dezvoltare intracomunitară (ADI) cu localităţile Bărbăteşti şi Costeşti, pentru a accesa mai uşor fondurile. Acum, după îndeplinirea tuturor formalităţilor, se aşteaptă decizia de la nivel guvernamental, mai exact din partea Ministerului Dezvoltării.

Primarul Gheorghe Dumbravă a ţinut să transmită un mesaj cetăţenilor săi, atât celor din localitate, cât şi celor plecaţi în diaspora, urându-le la mulţi ani celor care îşi sărbătoresc ziua de nume cu ocazia Floriilor, precum şi un Paşte Fericit!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *